Kultúraonline logo
facebook twitter RSS

A diótörő az Operaházban a 2023-ban is! Előadások és jegyek itt!

2023.05.04 Kovács Ádám

A diótörő az Operaházban a 2023-ban is!  Előadások és jegyek itt!

A Diótörő mesebalett egy varázslatos előadás, amely elrepít a Karácsony csodálatos világába. A darab egy igazi klasszikus történetet mesél el, amelyben a főszereplő, a kislány, Clara, egy varázslatos utazáson vesz részt a Diótörő baba társaságában. A balettelőadás csodálatos zenei és látványvilággal párosul, amelyek együtt egy felejthetetlen élményt nyújtanak a nézők számára.

Csajkovszkij A diótörő című balettje évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Az Operaház felújítása idején, 2018 decemberében visszatért az Erkel Színház színpadára, de 2022 novemberétől ismét az Operaház színpadán csodálhatjuk a klasszikus balett hagyományait követő, de a 21. század táncművészeti elvárásainak megfelelő előadást. A klasszikuszenei anyagra egy igazi Diótörő-specialista, a nemzetközi hírnévnek örvendő Wayne Eagling és Solymosi Tamás koreografált új mesebalettet 2015-ben, amely most ismét eredeti kiállításban látható.

Előadások és online jegyvásárlás az Operaház előadására ide kattintva!

A Magyar Nemzeti Balett életében fontos állomás, hogy ilyen világszerte elismert művész készített a társulat tagjaira szabott, belőlük ihletet merítő koreográfiát, amelyet azóta is teltházzal, nagy sikerrel játszik az együttes.


 

CSATLAKOZZ HOZZÁNK

LEGÚJABB VIDEÓK
HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha feliratkozol hetente elküldjük neked a legfrissebb cikkeket.

Neved*:
E-mail címed*:
 

EZT OLVASTAD

Médiaajánlat   Impresszum - kontakt   Adatvédelem   © Minden jog fenntartva - KoncertAjánló.hu 2021-2023